Wiper arm issue - EquinoxForum.net: Chevy Equinox Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 09-22-2011, 03:34 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Wiper arm issue

My girlfriend's Equinox's passenger side wiper stopped working. She went to Autozone, and they told her she needed a new wiper arm, which she ordered. She expects me to replace it as soon as the new part arrives. I am guessing it is simple, but I have to do it at her place, which means I can only use the tools I bring with me. Does anyone here know what I need?
bradvincent is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 09-22-2011, 04:25 PM
Sr. Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 338
Re: Wiper arm replacement

What year?

Current Rides:<br />2011 Equinox LTZ - Born 11/5/2010 - Adopted 12/29/2010<br />2010 Malibu LTZ<br />2012 Cruze LT<br />2013 Cruze RS
ChevyMgr is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 09-22-2011, 04:38 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Re: Wiper arm replacement

2006
bradvincent is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 09-22-2011, 07:47 PM
Sr. Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 338
Re: Wiper arm replacement

Ok, I am guessing no warranty then. There is only one nut to remove. Sorry I don't know the exact size but something around a 10 or 11 mm I suspect. Here is a pic.

Attached Images
File Type: jpg wiper arm.JPG (39.2 KB, 10 views)

Current Rides:<br />2011 Equinox LTZ - Born 11/5/2010 - Adopted 12/29/2010<br />2010 Malibu LTZ<br />2012 Cruze LT<br />2013 Cruze RS
ChevyMgr is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 09-28-2011, 09:50 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Re: Wiper arm issue

No warranty, and it isn't the arm. Any ideas how to troubleshoot this? There is only 1 motor for both wipers, correct? If so, I know the motor is good since the driver side works.

How does the motor drive the wipers? Where is the motor, and what is between it and the wipers?
bradvincent is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 09-28-2011, 11:13 AM
Theta GOD!
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7,841
Re: Wiper arm issue

Is the shaft that the wiper arm slides onto turning?

If no, then it is probably the linkage for that arm that is broken.

If yes, then it is either the male or female spline that is stripped. If you put on a new arm, then it it probably the male spline that is stripped. If neither looked stripped, then maybe the bolt that hold the wiper into the shaft is not tight enough.

You will have to watch it trying to operate, and figure out what is not correct.


2010 Equinox LTZ<br />4 cyl, FWD, S/R<br />Cardinal Red/Black
RIT333 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 09-28-2011, 01:01 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Re: Wiper arm issue

I am assuming the shaft is not turning and the linkage is broken. There is a cowling under the hood, do I need to remove that to get at the linkage? What else do I need to remove?

I don't have the vehicle, the only information I have to go by is what my girlfriend remembers the Autozone guy saying and what I remember from when I last saw it.
bradvincent is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the EquinoxForum.net: Chevy Equinox Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome