Leaking Coolant and "idle Engine Overheating" wanrning - EquinoxForum.net: Chevy Equinox Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 (permalink) Old 06-13-2017, 11:32 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 1
Leaking Coolant and "idle Engine Overheating" wanrning

My wife was driving 2012 GMC Terrain through town and had the "Idle Engine overheating" warning flash up. She said there was no steam or anything. She pulled over, waited, and the vehicle started up without any issues. Earlier that day she mentioned a fan blowing after the engine was turned off. I arrived home and noticed coolant on the concrete, the reservoir empty. I examined what I could and assumed it was the upper hose that had defected. I flushed the radiator and was able to determine it wasn't an issue with any hoses, but seemed to be coming from the water pump despite not being able to get a clear look at it due to the compressed assemblies under the hood. How can I determine exactly what is wrong with this to fix it? Is it possible to tell if it is a bad water pump, head gasket, or thermostat?
charles_d is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the EquinoxForum.net: Chevy Equinox Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome